FRA DRUE TIL DITT BORD

Våre vingårder

Opprinnelsen til våre fantastiske viner er de beste druer fra tradisjonsrike utvalgte vingårder fra flere deler av verden.

Østerrike

K+K Kirnbauer

45 HEKTAR, SKÅNSOM HØSTING OG OPTISK UTVALG

Dyrker ca 45 hektar vingårder i Deutschkreutz-området. Her behandler vi bare vårt eget druemateriale.

Vingårdene er spredt over mange steder og gjenspeiler den jevne utvidelsen av vingården vår med planteårene. For detaljer om de enkelte vingårdene, vennligst se vår vingårdsliste.

Kvaliteten på jorda og det forsiktige arbeidet i vingården skaper forholdene for å skape gode viner.

Et spesielt gusto stykke er absolutt vår Zweigelt vingård i Hochbaum beliggenhet. Disse Zweigelt vinrankene ble plantet i 1960 – nesten 60 år siden – og gir mindre mengder – men fremragende druer. Druematerialet på dette stedet brukes til vår »GIRMER».

Allerede i vingården legges forutsetningene for druemateriale av høy kvalitet av omsorg og utbyttereduksjon. For dette formål bruker vi følgende tiltak, blant annet:

Høy bikubetetthet

Restriktiv beskjæring (lavt antall øyne per bikube)

Grønt høstløvverk

Eliminering av mekanisk høsting

For å oppnå den høyeste kvaliteten på druematerialet, bruker vi ikke en mekanisk høst. Hver enkelt drue er allerede valgt under høsten.

Italia

Luca Ferraris

Ferraris-merket er nå til stede i over 35 markeder med mer enn 300 000 flasker. Å produsere vin, for Ferraris Agricola, betyr å respektere: vingården, menneskene og deres talenter. Innen bedriften er 75 % av de ansatte unge. Siden 2018 har selskapet vært sertifisert bærekraftig og det er teknikken og oppfinnsomheten til mennesket som utgjør forskjellen.

Luca Ferraris har valgt å avslå sitt gründerkall til tjeneste for et territorium, ikke bare ved å dyrke druen, men også et forsyningskjede- og verdiprosjekt som alle som smaker på en flaske vin er medskyldige.

Italia

Poderi Luigi Einaudi

Historien til Poderi er en familiehistorie.
Det sies at Luigi Einaudi aldri gikk glipp av en avling, selv under de lange årene han tilbrakte i Roma, som guvernør for Banca d’Italia, minister og president.
Etter ham ble selskapet ledet av hans andre barn Roberto, født i Dogliani, i Farmhouse of San Giacomo. I løpet av skoleårene i Torino kom han i kontakt med betydelige personer fra perioden – Pavese, Bobbio, Mila – som satte et dypt preg på hans profesjonelle vekst.

Italia

Villa Giada

To århundrer med tradisjon for vinproduksjon
Vingården Villa Giada ble grunnlagt på begynnelsen av 1700-tallet og har gjennom årene vokst på de historiske Ceirole-åsene nær Canelli, Piemonte, et område som tradisjonelt ble brukt til dyrking av Moscato-vinstokker.
Den eldste delen av kjelleren dateres tilbake til 1790 og er typisk for en tradisjonell Piemonte-gård. Som med mange andre gårder i regionen, var dyrking av druer på den tiden en integrert del av økonomien som var helt basert på jordbruk. Med tiden investerte eierne i innfødte vinstokker og begynte å produsere sine egne viner, og anerkjente det uutnyttede potensialet til dette landet. Det viste seg å være et veldig klokt trekk.

De første flaskene ble produsert i 1934 og på begynnelsen av 1940-tallet ble gården utvidet til å produsere Moscato d’Asti, en vin som krevde en betydelig teknologisk innsats å lage. Denne særegne vinen, søt og aromatisk takket være variasjonen av druer som vokser best på Ceirole-åsene, begynte å vokse i popularitet på slutten av 1800-tallet, samtidig med introduksjonen av musserende viner fra Piemonte.

Italia

Cascina Chicco

Det er vingårder som representerer et territorium, andre som er territoriet. I fire generasjoner har Cascina Chicco tatt beslutningen om å dyrke og vinifisere de beste vinstokkene til Roero og Langhe. Et utvalg av de mest privilegerte områdene, som gjennom årene har latt oss identifisere de beste vinstokkene for å uttrykke den unike tolkningen av hvert terroir.

I dag overvåker Cascina Chicco over 50 hektar av de mest historiske vingårdene i Canale, Vezza d’Alba, Castellinaldo, Castagnito og nylig Monforte d’Alba, hvor vin er laget av to historiske og prestisjefylte crus: Ginestra og Castelletto.

Italia

Paolo Manzone

Det familiedrevne Landbruksbedriften er gått i arv fra far til sønn.
Over tid har den utvidet seg til å nå et område på ca. 14 hektar, med en produksjon som spenner fra Dolcetto d’Alba til Barbera d’Alba, fra Nebbiolo d’Alba til Barolo.

Huset og vingårdene i Cru Meriame i Serralunga har tilhørt Luisellas familie i generasjoner. I mange år viet Paolo seg til vinrådgivning, inntil han, etter avtale med Luisella, lanserte sin egen Agricultural Holding i 1999, og startet renoveringen av en gammel gårdseiendom i Serralunga.

En riktig vinifiserings- og aldringsprosess gjør det mulig å oppnå heftige viner, med full respekt for de tradisjonelle metodene, og følge trinn for trinn utviklingen deres slik at de kan foredle mens de beholder de spesielle egenskapene til druene de kommer fra.

Italia

Tenute Salvaterra

Tenute SalvaTerra ble grunnlagt i Cengia, en landsby i San Pietro i Cariano i hjertet av Valpolicella Classica-regionen. Det ligger i Villa Giona, en av Venetos vakreste boliger på slutten av 1400-tallet, omgitt av sypresser, oliventrær, gamle tørrsteinsmurer og vingårder.

Italia

Az. Agr. Gabutti-Boasso

GABUTTI-vingården er på 5000 kvadratmeter, med SØRØST-eksponering. Jorden er svært kalkrik, og takket være en betydelig helning har den utmerket dagslyseksponering. Bare de beste druene fra denne vingården brukes til å lage Barolo Gabutti.

MARGHERIA-vingården er på 5000 kvadratmeter. Den utmerkede eksponeringen mot VEST, det gunstige mikroklimaet og den godt egnede jordtypen bidrar alle til å oppnå druer av utmerket kvalitet. Denne vinens første produksjonsår var 2003.

Italia

Vallebelbo

Cantina Vallebelbo Sca er et landbrukskooperativ som samler inn og vinifiserer druene produsert av 160 vinbønder som har rundt 500 hektar med verdifulle vingårder i hjertet av Langhe, på åsene rundt Santo Stefano Belbo.

Dette vindyrkingsområdet er det viktigste senteret for produksjon av Moscato Bianco-druer, som gir 3 søte og aromatiske viner, kjent over hele verden for sin egenart: Asti DOCG, Moscato d Asti DOCG og den nyfødte Asti Secco DOCG, alle med kontrollert og garantert opprinnelsesbetegnelse.

Den dyktige behandlingen og kontinuerlige forbedringen av teknikkene for dyrking av vinstokkene Nebbiolo, Moscato og Barbera har ført til ekstraordinære resultater som vises i prakten til et unikt landskap i verden.

Canada

Le Vieux Pin

Essensen av tradisjonell fransk vinproduksjon i Okanagan.

Le Vieux Pin er oppkalt etter den ensomme og majestetiske gammelfuruen på Oliver-eiendommen deres, og ligger midt blant de berømte vingårdene i Black Sage Bench: Canadas eneste lommeørken, som ligger sør i British Columbias Okanagan Valley.

Sør Afrika

Meerendal Wine Estate

Meerendal Wine Estate er en familieeid vingård som ligger i Western Cape i Sør-Afrika, kun 20 minutter fra Cape Town. Eiendommen er hjemsted for et dedikert team av mennesker som brenner for å produsere druer av høy kvalitet fra sine vingårder. I kjelleren vil disse druene forvandles til eksepsjonelle viner.

Canada

La Stella Winery

LaStella ble opprettet for å fange vår visjon om la dolce vita: god mat, fantastisk vin, god musikk og de gode tingene i livet.
Hos LaStella feirer vi solen som modner druene våre og gir varme til livet vårt, og det deler vi med alle som besøker oss. LaStella ligger ved Osoyoos-sjøen i den solfylte South Okanagan-dalen i vakre British Columbia. Her produserer vingårdene våre god frukt, og vi lager dem til proprietære viner som Allegretto, Vivace og Maestoso. Hver vin har sin egen historie – og for å formidle denne unike historien navngir vi vinene våre etter italienske musikktoner.

Sør Afrika

Spioenkop Wines

Spioenkop Wines ligger i hjertet av Elgin-dalen og ble etablert i 2008 med Koen Roose som vinmaker. Med flere priser og utmerkelser under beltet, produserer Spioenkop viner som har finesse, balanse og renhet, med den idiosynkratiske karakteren til vinmakeren som flyter gjennom hver flaske.

Bli med oss på reise

Besøk en vingård

Sammen med vår eventmanager kan vi tilby en fantastisk opplevelse med besøk på en av våre mange vingårder.